Speciaal ontwikkelde bakkerijvloer

SMIT vloersystemen heeft samen met diverse bakkerijen vloeren ontwikkeld die een volledige bescherming biedt tegen werkzaamheden die regelmatig plaatsvinden in bakkerijen. Deze bakkerijvloeren zijn zodanig ontwikkeld dat ze bestand zijn tegen extreem hoge temperaturen. Bovendien is onze bakkerijvloer volledig vloeistofdicht en bestand tegen chemicaliën. Daarnaast is de hygiëne in een bakkerij natuurlijk van groot belang. Vandaar dat onze bakkerijvloeren voldoen aan de meest recente arbo-technische voorschriften en HACCP en Halal gecertificeerd zijn.

Bakkerijvloer Acrylaat

Van bakkerijen die klant bij ons zijn horen we vooral dat de vloer in hun bakkerij tegen een stootje moet kunnen. Er worden immers constant karren met brood verschoven in een bakkerij. Onze DuraQuartz bakkerijvloeren zijn uitermate sterk en slijtvast, waardoor u zich dus geen zorgen hoeft te maken over de duurzaamheid van uw vloer.

Uiteraard is ook veiligheid op het werk zeer belangrijk, daarom bieden wij verschillende gradaties van antislip aan zodat men niet uitglijdt op de vloer. Wij kunnen u hierover uiteraard uitgebreid adviseren. Verder zijn de vloeren waterdicht en naadloos, waardoor het reinigen van de vloer weinig moeite kost. Uiteraard voldoen de vloeren ook aan alle bekende standaarden zoals HACCP.

U kunt bakkerijvloeren in veel verschillende kleuren krijgen en in veel gevallen kunnen wij de vloer in één dag maken, waardoor u weer snel aan de slag kan.

Hieronder kunt u de opbouw van het DuraQuartz-systeem bekijken:

bakkerijvloer

 • Vloeistofdicht
 • Uitvoering in glad, licht antislip of grof antislip
 • In 1 dag geplaatst
 • Direct volledig belastbaar
 • HACCP en Halal gecertificeerd
 • Goede chemicaliënbestendigheid
 • Elastisch
 • Scheuroverbruggend
 • Zwaar belastbaar
 • Slijtvast
 • Ronde hygiënische plinten mogelijk
  1. De ondergrond
   Onze vloer kan op vrijwel iedere harde ondergrond worden aangebracht. Denk hierbij aan beton, zandcement, tegels en hout.
  2. Primer
   De primerlaag zorgt voor een optimale en duurzame hechting aan de ondergrond.
  3. Schraaplaag egalisatie
   De egalisatielaag wordt geplaatst wanneer de ondervloer niet geheel vlak is. Bijvoorbeeld bij tegelvoegen, gaten of ongelijke ondergronden.
  4. Slijtlaag
   Deze laag is de zichtbare kleur- en instrooilaag van de vloer.
  5. Toplaag
   De toplaag is een transparante en slijtvaste laag, voorzien van UV- en kleurbescherming.
1. Vloer zonder plint
Indien er geen plintafwerking gewenst is, plaatsen wij de vloer strak en naadloos tegen de wand of het bestaande tegelwerk.

2. Plint onder wand of tegelwerk
We kunnen de holplinten onder uw wand of tegelwerk plaatsen. Laat hiervoor een ruimte van ca. 5-7cm vanaf vloerniveau vrij voor een strakke aansluiting.

3. Plint op wand of tegelwerk
We kunnen ook een plintafwerking maken op een bestaande wand of bestaand tegelwerk. We maken hiervoor gebruik van een kunststof plintprofiel van 3-4mm dik. U dient dit profiel na 1 dag af te kitten.

Onze vloersystemen zijn niet gevoelig voor hoge pH-waarden. Bij gebruik van alcoholen kan verkleuring (wit) of aantasting van de vloer plaatsvinden. Bij gebruik van hogedruk / stoomreiniger mag de druk niet hoger zijn dan 50 bar en de maximum temperatuur van het water 50°C.

Geschikte reinigingsmiddelen, materialen en machines
Bij SchoonmaakDiscount.nl kunt u alle geschikte middelen en materialen bestellen. Ook voor advies helpen ze u graag verder.
Op al onze vloeren krijgt u standaard de garantie van 5 jaar
Wij werken met materialen van gerenommeerde leveranciers die jarenlange ervaring hebben in de productie van kunstharsen.

Wij zijn aangesloten bij Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA)
De NOA-Afbouwgarantie is in het leven geroepen doordat zowel de zakelijke als de particuliere markt voor de afbouw van grote betekenis is. Daarbij moeten de afbouwbedrijven zich realiseren dat de klant goede kwaliteit van product en dienst verlangt, maar ook verdient! Met de afbouwgarantie weten onze klanten zeker dat ze kunnen rekenen op goede kwaliteit.

Hittebestendige vloerafwerking

Speciaal voor gebruik voor de ovens in bakkerijen hebben wij de Monopur Industrie PU Mortel. Dit materiaal is zeer hittebestendig en ook erg sterk en slijtvast. Dit systeem heeft een iets langere droogtijd dan DuraQuartz, maar is al wel beloopbaar na 24 uur.

U kunt meer te weten komen over onze vloersystemen door eens rond te kijken bij de informatie op de website. Uiteraard kunt u ons ook altijd contacteren voor meer informatie over onze vloeren, wij helpen u graag!