Voor keukens in restaurants en andere horecagelegenheden maken wij meestal een DuraQuartz acrylaatvloer. Dit systeem bewijst zich al jaren als een sterke, duurzame vloer in keukens, maar ook op andere plekken. Een groot voordeel van dit systeem is dat het zeer snel uithardt. Daarom kunnen wij deze vloeren vaak binnen één dag (of nacht!) leggen, waardoor uw bedrijf zeer snel weer door kan.

Eigenschappen van de DuraQuartz horecavloer

Duraquartz acrylaatvloeren worden in veel industrieën toegepast, waaronder ook werkplaatsen en fabrieken waar zware machines rondrijden. Een vloer moet zeer sterk zijn om bestendig te zijn tegen dit soort gebruik. U hoeft u dus geen zorgen te maken over de duurzaamheid van onze horecavloeren in uw bedrijf. Ze hebben zich al op verscheidene plekken bewezen als zeer betrouwbaar.

Ook zijn de vloeren waterdicht en naadloos. Zeker in combinatie met holle plinten, waardoor de vloer iets tegen de muur oploopt, zijn deze vloeren dus zeer gemakkelijk te reinigen. Bovendien voldoen de vloeren aan alle regels die in de horeca gelden voor voedselveiligheid en hygiëne, zoals o.a. HACCP. Ook halal-certificatie is mogelijk.

Om het werk veilig te houden kunnen wij verschillende gradaties van antislipkorrels gebruiken in de vloer. Zo kan u en uw personeel niet uitglijden in het geval dat de vloer nat is.

De keukenvloeren zijn in veel verschillende kleuren leverbaar en kunnen bovendien in één dag worden geplaatst. Zo hoeft uw restaurant of andere horecagelegenheid nauwelijks onderbroken te worden in het werk. We kunnen zelfs ’s nachts de vloer maken indien nodig.

Hieronder staat meer informatie over ons DuraQuartz-systeem:

 • Vloeistofdicht
 • Uitvoering in glad, licht antislip of grof antislip
 • In 1 dag geplaatst
 • Direct volledig belastbaar
 • HACCP en Halal gecertificeerd
 • Goede chemicaliënbestendigheid
 • Elastisch
 • Scheuroverbruggend
 • Zwaar belastbaar
 • Slijtvast
 • Ronde hygiënische plinten mogelijk
  1. De ondergrond
   Onze vloer kan op vrijwel iedere harde ondergrond worden aangebracht. Denk hierbij aan beton, zandcement, tegels en hout.
  2. Primer
   De primerlaag zorgt voor een optimale en duurzame hechting aan de ondergrond.
  3. Schraaplaag egalisatie
   De egalisatielaag wordt geplaatst wanneer de ondervloer niet geheel vlak is. Bijvoorbeeld bij tegelvoegen, gaten of ongelijke ondergronden.
  4. Slijtlaag
   Deze laag is de zichtbare kleur- en instrooilaag van de vloer.
  5. Toplaag
   De toplaag is een transparante en slijtvaste laag, voorzien van UV- en kleurbescherming.
1. Vloer zonder plint
Indien er geen plintafwerking gewenst is, plaatsen wij de vloer strak en naadloos tegen de wand of het bestaande tegelwerk.

2. Plint onder wand of tegelwerk
We kunnen de holplinten onder uw wand of tegelwerk plaatsen. Laat hiervoor een ruimte van ca. 5-7cm vanaf vloerniveau vrij voor een strakke aansluiting.

3. Plint op wand of tegelwerk
We kunnen ook een plintafwerking maken op een bestaande wand of bestaand tegelwerk. We maken hiervoor gebruik van een kunststof plintprofiel van 3-4mm dik. U dient dit profiel na 1 dag af te kitten.

Onze vloersystemen zijn niet gevoelig voor hoge pH-waarden. Bij gebruik van alcoholen kan verkleuring (wit) of aantasting van de vloer plaatsvinden. Bij gebruik van hogedruk / stoomreiniger mag de druk niet hoger zijn dan 50 bar en de maximum temperatuur van het water 50°C.

Geschikte reinigingsmiddelen, materialen en machines
Bij SchoonmaakDiscount.nl kunt u alle geschikte middelen en materialen bestellen. Ook voor advies helpen ze u graag verder.
Op al onze vloeren krijgt u standaard de garantie van 5 jaar
Wij werken met materialen van gerenommeerde leveranciers die jarenlange ervaring hebben in de productie van kunstharsen.

Wij zijn aangesloten bij Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA)
De NOA-Afbouwgarantie is in het leven geroepen doordat zowel de zakelijke als de particuliere markt voor de afbouw van grote betekenis is. Daarbij moeten de afbouwbedrijven zich realiseren dat de klant goede kwaliteit van product en dienst verlangt, maar ook verdient! Met de afbouwgarantie weten onze klanten zeker dat ze kunnen rekenen op goede kwaliteit.

Ontvang een gedetailleerde offerte

Vraag ons gerust om een gedetailleerde offerte uit te brengen voor de aanleg van uw horecavloer, zodat wij u een getailleerde prijsindicatie kunnen verschaffen. De prijs is immers afhankelijk van verschillende factoren en dus in iedere situatie verschillend. U kunt ons bereiken via onze contactgegevens en door het contactformulier op deze website in te vullen.