Winkelvloeren

In de loop der jaren zijn onze winkelvloeren voortdurend verbeterd en aangepast aan het huidige gebruik en de meest recente voorwaarden. Met veel zorg en aandacht hebben wij in samenwerking met winkeliers de winkelvloeren ontwikkeld die bestand zijn tegen intensief gebruik. Zo is iedere winkelvloer die wij hebben aangelegd in hoge mate bestendigd tegen een aanzienlijke loopbelasting en bestand tegen onderdelen zoals wandel- en winkelwagens.

Onze winkelvloeren zijn in de meeste gevallen hoger gepigmenteerd dan normale vloeren. Dit doen wij om met de kleur van de winkelvloer de beleving in een winkel te creëren die aansluit bij de zaak.

Ons winkelvloersysteem

Wij gebruiken voor de meeste toepassingen ons DuraQuartz vloersysteem. Dit systeem heeft zich al tientallen jaren bewezen in vele bedrijfstakken, van zware industrie tot retail. De vloeren zijn zeer slijtvast en bestendig tegen intensief gebruik, denk bijvoorbeeld aan winkelkarretjes en het grote aantal mensen dat dagelijks door winkels loopt.

Ook is het erg makkelijk om de vloeren te reinigen. De vloeren zijn namelijk naadloos en waterdicht. Er kan zich dus nergens vuil ophopen op onze winkelvloeren. Door de antislipkorrels die wij in verschillende gradaties kunnen aanbrengen wordt het risico op uitglijden verminderd. Dit is zeker aan te raden als er kans is dat de vloer nat wordt.

Onze vloeren zijn in veel verschillende kleurstellingen te verkrijgen en kunnen ook in verschillende afwerkingen gemaakt worden (glanzend, zijdeglans, mat). Als u een andere kleur wilt dan in onze kleurenkaart te zien is is dat zeker mogelijk, wij kunnen alle RAL-kleuren maken. Er is dus altijd wel een vloer die bij uw huisstijl past.

Het aanbrengen van een winkelvloer geschiedt middels een grondige inspectie van de ondervloer waarna de vloer volledig vet- en stofvrij gemaakt wordt. Vervolgens impregneren wij de vloer en zullen wij grote oneffenheden in de ondervloer wegwerken, mocht dat noodzakelijk zijn. Uiteraard kunt u ook zelf een deel van het voorbereidend werk (laten) doen. Zodra deze stappen zijn doorlopen, gaan wij over tot de daadwerkelijke aanleg van de winkelvloer, waarna deze uiteindelijk een dikte zal hebben van zo’n twee tot drie millimeter.

Twee uur na aanbrengen van de vloer is deze al volledig belastbaar, en het hele maken van de vloer kan vaak binnen één dag plaatsvinden.

Lees hieronder meer over de opbouw van onze winkelvloeren:

 • Vloeistofdicht
 • Uitvoering in glad, licht antislip of grof antislip
 • In 1 dag geplaatst
 • Direct volledig belastbaar
 • HACCP en Halal gecertificeerd
 • Goede chemicaliënbestendigheid
 • Elastisch
 • Scheuroverbruggend
 • Zwaar belastbaar
 • Slijtvast
 • Ronde hygiënische plinten mogelijk
  1. De ondergrond
   Onze vloer kan op vrijwel iedere harde ondergrond worden aangebracht. Denk hierbij aan beton, zandcement, tegels en hout.
  2. Primer
   De primerlaag zorgt voor een optimale en duurzame hechting aan de ondergrond.
  3. Schraaplaag egalisatie
   De egalisatielaag wordt geplaatst wanneer de ondervloer niet geheel vlak is. Bijvoorbeeld bij tegelvoegen, gaten of ongelijke ondergronden.
  4. Slijtlaag
   Deze laag is de zichtbare kleur- en instrooilaag van de vloer.
  5. Toplaag
   De toplaag is een transparante en slijtvaste laag, voorzien van UV- en kleurbescherming.
1. Vloer zonder plint
Indien er geen plintafwerking gewenst is, plaatsen wij de vloer strak en naadloos tegen de wand of het bestaande tegelwerk.

2. Plint onder wand of tegelwerk
We kunnen de holplinten onder uw wand of tegelwerk plaatsen. Laat hiervoor een ruimte van ca. 5-7cm vanaf vloerniveau vrij voor een strakke aansluiting.

3. Plint op wand of tegelwerk
We kunnen ook een plintafwerking maken op een bestaande wand of bestaand tegelwerk. We maken hiervoor gebruik van een kunststof plintprofiel van 3-4mm dik. U dient dit profiel na 1 dag af te kitten.

Onze vloersystemen zijn niet gevoelig voor hoge pH-waarden. Bij gebruik van alcoholen kan verkleuring (wit) of aantasting van de vloer plaatsvinden. Bij gebruik van hogedruk / stoomreiniger mag de druk niet hoger zijn dan 50 bar en de maximum temperatuur van het water 50°C.

Geschikte reinigingsmiddelen, materialen en machines
Bij SchoonmaakDiscount.nl kunt u alle geschikte middelen en materialen bestellen. Ook voor advies helpen ze u graag verder.
Op al onze vloeren krijgt u standaard de garantie van 5 jaar
Wij werken met materialen van gerenommeerde leveranciers die jarenlange ervaring hebben in de productie van kunstharsen.

Wij zijn aangesloten bij Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA)
De NOA-Afbouwgarantie is in het leven geroepen doordat zowel de zakelijke als de particuliere markt voor de afbouw van grote betekenis is. Daarbij moeten de afbouwbedrijven zich realiseren dat de klant goede kwaliteit van product en dienst verlangt, maar ook verdient! Met de afbouwgarantie weten onze klanten zeker dat ze kunnen rekenen op goede kwaliteit.

Eenvoudig te onderhouden

Uw nieuwe winkelvloer is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, doordat de winkelvloeren speciaal zijn ontwikkeld om vuil tegen te gaan en de hechting van het vuil te minimaliseren. Bovendien is de vloer ook gemakkelijk te repareren bij beschadigingen aan de winkelvloer. Op onze kunststof winkelvloeren geven wij tevens een aanzienlijke garantie.

De prijs voor uw winkelvloer

Een vaste prijs voor onze winkelvloeren kunnen wij u niet direct geven. De prijzen van een winkelvloer zijn namelijk afhankelijk van de ondervloer, de mechanische voorbereiding en het vloersysteem dat u uiteindelijk kiest. Daarnaast is ook de afstand naar uw winkel en het aantal ruimtes van invloed op de eindprijs van uw winkelvloer. U kunt een exacte prijs laten bepalen door onze specialisten door contact met ons op te nemen. Wij zullen u geheel vrijblijvend vertellen welke vloer voor uw winkel het meest geschikt is en de uiteindelijke prijs bepalen.

U kunt ons bereiken via het contactformulier en via onze contactgegevens die u kunt vinden op deze website.