Voor het egaliseren van vloeren

Egalisatievloeren zijn vloeren die vaak aangebracht worden op oneffen of slechte ondervloeren om deze te egaliseren. Dit dient als voorbereiding op een afwerkvloer. Daarbij kunt u denken aan een gietvloer, tapijt, parket en linoleum.

Egalisatievloeren bestaan doorgaans uit een betonnen onderlaag. Wij kunnen hiervoor twee soorten beton gieten. Deze zijn van het merk Barefoot, namelijk de ‘Stuc’ en de ‘Concrete’. De ‘Stuc’ is circa 3 mm dik en gietbaar in 18 kleuren. De ‘Concrete’ is circa 7-8 mm dik en kan gegoten worden in 32 kleuren. Beide vloeren zijn gemaakt van minerale grondstoffen.

Laat ons je beton gieten!

Beton laten gieten laat je best door een vakman doen, het vergt immers kennis en ervaring om het beste resultaat te krijgen. SMIT vloersystemen is hier zeer geschikt voor.
Beton (laten) gieten bij vorst is geen goed idee. Het beton kan dan immers niet goed uitharden. Naargelang welk soort beton kan het zelfs beschadigd worden door de vrieskou. 5 graden Celsius is de minimale temperatuur om beton goed te gieten.

Stappenplan bij beton gieten

Wanneer er beton gegoten wordt, wordt volgend stappenplan gevolgd.

  • De ondergrond wordt gelijkgemaakt. Beschadigingen worden geëffend of weggehaald.
  • Een laag plastic wordt over de ondergrond gelegd. Deze laag voorkomt dat er vocht uit het beton de ondergrond insijpelt.
  • Een staalmat wordt over de folie gelegd. Deze staalmat moet in het beton zweven. Om dit te bekomen wordt de staalmat op stenen of op houten blokjes gelegd.
  • In deze stap worden gaatjes, openingen en kieren gesloten door isolatieschuim om te voorkomen dat het beton in deze openingen loopt. Afvoerbuizen moeten eveneens afgesloten worden, bijvoorbeeld met een dop.
  • Er wordt betonspecie gemaakt. Voor grote hoeveelheden is het aangeraden om een betonmixwagen te laten komen en het beton te laten leveren.
  • Het beton kan nu gegoten worden. Het beton wordt vlak gemaakt met een reilat of een rij.
  • Afhankelijk van het soort beton en de temperatuur, wordt het beton eventueel afgedekt met folie, om te vermijden dat het beton te snel uitdroogt.

Klaar om te gebruiken

Na 2 à 3 dagen kun je over de vloer lopen. Hij is dan echter nog niet geschikt voor zware belasting, vermits hij nog niet volledig uitgehard is. Na ongeveer een maand is hij volledig uitgehard. Wilt u dat een professional het beton giet? SMIT vloersystemen is hiervoor de ideale partner.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Heeft deze informatie u overtuigd om SMIT vloersystemen een betonnen vloer bij u te laten gieten? Of wenst u eerst nog wat informatie? Vul dan snel onderstaand formulier in en wij contacteren u graag en zo vlug mogelijk terug.