Wat is een Epoxyvloer

Een Epoxyvloer is een naadloze gietvloer die makkelijk te onderhouden is en lang meegaat. De vloer is gemaakt van epoxyhars.

Gemaakt van Epoxyhars

Een Epoxyvloer wordt gemaakt van kunsthars, dit kunsthars heeft gelijke eigenschappen als natuurhars. Wanneer dit Epoxyhars gedroogd is, geeft dit een vloer die zeer hard is, maar wat toch licht is qua gewicht.

Kenmerken

  • Een Epoxyvloer is verkrijgbaar in alle RAL kleuren.
  • Hij heeft een dikte van 2-6 mm, deze dikte hangt af van het aantal lagen die er gelegd worden.
  • Deze vloer heeft een lange levensduur. Hij kan tegen veel en is zeer slijtvast.
  • De vloer is zeer stevig en bestand tegen mechanische en chemische invloeden zoals vlekken veroorzaakt door alkali en zuren.
  • Deze vloer kan als een ESD (Electro Static Discharge) vloer uitgevoerd worden. Dit is een geleidende vloer die bestand is tegen elektrische schokken.

epoxy vloer

Deze schokken worden veroorzaakt door een vonk, die het gevolg is van statische elektriciteit. Doordat deze vloer geleidend is, is hij zeer geschikt voor ruimtes waar elektronische apparatuur staat. Zonder de geleiding zou de apparatuur mogelijk beschadigd kunnen worden.

Onderhoud

De Epoxyvloer die SMIT vloersystemen giet, is zeer makkelijk te onderhouden. Eenmaal per week de vloer reinigen met een neutrale zeep is voldoende. De vloer is vloeistofbestendig, dus drankvlekken blijven niet achter indien u ze snel opkuist. Schoenvegen op de vloer zijn niet moeilijk te verwijderen. Veeg hiervoor met een zachte doek over de veeg. Indien de veeg opgedroogd is, kan u de veeg verwijderen door enkele minuten een reinigingsmiddel te laten intrekken en dan erover vegen met een zachte doek. Een klein aandachtspunt.
Een Epoxyvloer is niet lichtbestendig. Na verloop van tijd kan er vergeling opduiken en wordt de vloer dof.

Epoxyvloer versus Polyurethaanvloer

Zowel de Epoxyvloer als de polyurethaanvloer is een gietvloer. Deze 2 vloeren kunnen mat en glanzend afgewerkt worden. Door de hardheid en de lange levensduur van een Epoxyvloer wordt vooral deze laatste gebruikt voor industriële toepassingen.

Een Epoxyvloer is geen betonvloer

Door de gelijke look verwarren mensen deze vloer van epoxyhars wel eens met een betonnen vloer. Dit is echter de enige gelijkenis. Om een verschil te benoemen kunnen we meegeven dat betonvloeren gevoeliger zijn voor krassen, zuren en vetten dan een Epoxyvloer.

Vraag vrijblijvend informatie aan en ontvang onze brochure en tarieven.

Lijkt een Epoxyvloer dé oplossing voor bij u thuis, of wilt u er toch eerst nog wat meer informatie over? Contacteer ons dan gauw en wij nemen contact met u op.