Wat zijn gietvloeren

Gietvloeren zijn vloeren die sterk zijn, makkelijk te onderhouden en lang meegaan.
Vroeger werden gietvloeren voornamelijk gebruikt in fabrieken en industriële toepassingen. De dag van vandaag worden ze meer en meer gebruikt op plaatsen waar de vloer een deel van de beleving is. Voorbeelden hiervan zijn showrooms, winkels en het interieur bij u thuis.

Verschillende soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Hieronder overlopen we kort 2 van de gietvloeren die wij leveren.

Epoxyvloeren: een harde vloer die bestand is tegen zware druk. Eveneens veroorzaken chemische en thermische belasting geen beschadigingen aan deze vloer. Hij is echter wel gevoelig voor scheuren en barsten. Om dit te voorkomen zorgen wij voor dilataties (uitzetvoegen) in de eindafwerking. Epoxyvloeren zijn doorgaans bedoeld voor in fabrieken waar de vloeren tegen een stootje moeten kunnen. Belangrijk bij deze vloer is om te kiezen voor een gekleurde en niet-vergelende eindlaag indien u geen verkleuring wil door zonlicht.

Gietvloeren

Polyurethaan vloeren: In tegenstelling tot de Epoxyvloer, is de Polyurethaanvloer meer bedoeld voor woningen, openbare gebouwen en kantoren. Hij ziet eruit als een Epoxy vloer, maar heeft niet de nadelen van de Epoxy vloeren zoals de gevoeligheid voor barsten en scheuren.

Wat zijn de voordelen

  • Het is één geheel, geen verschillende stukken die tegen elkaar gelegd worden. Ze hebben dus geen naden waar vuil kan tussenkomen.
  • Gietvloeren zijn snel te gieten waardoor er dus niet veel bouwtijd voor nodig is.
  • De vloeibaarheid van een gietvloer zorgt ervoor dat de vloer automatisch egaal loopt.
  • Ze kunnen op elke bijna elke ondergrond gegoten worden zoals beton, tegels, chape,… Houten ondervloeren zijn echter minder geschikt.
  • Gietvloeren zijn tijdsbestendig. Ze gaan tientallen jaren mee.
  • Geen nood om ze uit te breken wanneer je een andere vloer wil leggen. De gietvloer kan perfect als ondervloer blijven liggen.
  • Er zijn verschillende soorten afwerkingen: mat, glanzend, antislip en in verschillende kleuren.

Gietvloer versus betonvloer

Betonvloeren worden wel eens verward met gietvloeren door mensen die enkel naar het uitzicht kijken. Het zijn beide vlakke vloeren en zij hebben een industriële look. Dit laatste hoeft tegenwoordig geen probleem meer te zijn. Door het gebruik van kleur en soort afwerking laat u de vloer er moderner en mooier uitzien.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van gietvloeren en wenst u kwaliteit? Of wenst u onmiddellijk een vrijblijvende offerte aan te vragen? Vul dan onderstaand formulier in en wij van SMIT vloersystemen contacteren u zo snel mogelijk terug.