Wat zijn kunstharsvloeren

Kunstharsvloeren worden ook wel epoxyvloeren genoemd en zijn sterke, naadloze en vlakke vloeren. Ze hebben een lange levensduur en zijn makkelijk te onderhouden. Kunsthars bestaat uit verschillende aardolieproducten. Deze hars heeft eigenschappen die vergelijkbaar zijn met natuurlijke hars. Er bestaan een aantal soorten kunsthars, waarvan er hieronder een aantal worden beschreven.

Epoxyhars: vloeren die bestaan uit deze hars zijn 2 – 6 mm dik en zijn zeer sterk. Ze gaan lang mee, nemen geen vloeistof op en zijn makkelijk te onderhouden. Bovendien hebben ze geen last in het geval dat er diverse chemicaliën worden gemorst op de vloer. Dit laatste maakt ze zeer geschikt voor chemische laboratoria. Epoxyhars is harder dan polyurethaanhars.
Polyurethaanhars: polyurethaanvloeren bestaan in talloze kleuren en kleurencombinatie en zijn kleurvast. Wilt u voorkomen dat uw vloer verkleurt, kies dan voor alyfatisch polyurethaan hars. Deze vloer wordt voornamelijk gebruikt in toepassingen waar de vloer belangrijk is voor de esthetische beleving, zoals woningen en winkels. Polyurethaanhars is soepeler dan epoxyhars.

Kunstharsvloeren

Kenmerken van kunstharsvloeren

  • Kunstharsvloeren zijn naadloos, dus u heeft geen last van stof of ander vuil tussen de voegen. Op een paar plaatsen moet er wel een uitzetvoeg voorzien worden. Deze uitzetvoeg zorgt ervoor dat uw vloer niet barst of scheurt bij uitzetten van uw vloer. Door goed overleg met andere partijen die betrokken zijn bij de bouw, kunnen we deze uitzetvoegen zo goed mogelijk verbergen of vermijden.
  • Kunstharsvloeren zijn vaak slechts enkele millimeters dun. De precieze dikte is afhankelijk van het soort kunsthars waaruit de vloer wordt gemaakt.
  • Kunstharsvloeren zijn comfortabel om over te lopen, ze lopen zacht wat ook zorgt voor minder geluid tijdens het stappen.
  • Er zijn afwerkingen mogelijk zoals kleuren, nuances en mat of glanzend. Zo kan iedereen zijn eigen, unieke kunstharsvloer hebben.

Kunstharsvloeren met een betonlook

Kunstharsvloeren kunnen ook met een betonlook als resultaat geleverd worden. Een reden om dit te doen is dat men het kleurenpatroon van betonvloeren wil bekomen. Het grote verschil tussen kunstharsvloeren met betonlook en de andere kunstharsvloeren is de kleurmenging. Bij de vloer met betonlook worden er 2 kleuren niet volledig gemengd, hierdoor ontstaan er nuances in de kleur van de vloer. Polyurethaan vloeren zijn hiervoor een zeer geschikt alternatief dat SMIT Bedrijfsvloeren aanbiedt.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Bent u na het lezen van deze informatie over kunstharsvloeren benieuwd naar de vloeren die wij kunnen aanbieden? Vul dan onderstaand formulier in voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.