Betonvloeren van SMIT bedrijfsvloeren

Een betonvloer is een gietvloer die bestaat uit minerale grondstoffen. Woonbeton is meer en meer in trek, wat te maken heeft met het gunstig prijskaartje, de snelle plaatsing en het naadloze design.

Gebruik van betonvloeren

Net zoals de epoxy vloer, waren ook betonvloeren oorspronkelijk bedoeld voor gebruik in fabrieken en industriële toepassingen. Ook de betonvloer vindt steeds meer de weg naar de consument. De redenen zijn zoals hierboven toegelicht het gunstig prijskaartje, de snelle plaatsing en het naadloze design.

Woonbeton, de ideale vloer voor je huis!

SMIT bedrijfsvloeren levert u mooie kwaliteit vloeren in woonbeton. We leveren de Barefoot Concrete en de Barefoot Stuc. De Concrete is een vloer van circa 7-8 mm dik die verkrijgbaar is in 32 natuurlijke kleuren. De Stuc is verkrijgbaar in 18 kleuren, is circa 3 mm dik.

Goed voor het milieu!

De minerale betonvloeren van het merk Barefoot zijn milieuvriendelijk. Ze bevatten geen stoffen die het milieu belasten en bestaan enkel uit natuurlijke grondstoffen. De minerale vloeren die wij leveren, zijn volledig recyclebaar, zijn onbrandbaar en zijn allergievrij. Bovendien komen er bij brand geen giftige dampen of toxische bestandsdelen vrij. Het productieproces van onze Barefoot betonvloeren verbruikt minder energie dan het productieproces van andere gietvloeren.

Voordelen van een betonvloer

  • Doordat betonvloeren naadloos zijn, kan er geen vuil tussen voegen komen en zijn ze makkelijk in onderhoud.
  • Deze vloeren zijn antistatisch. Ze trekken geen stof aan, wat een bijkomend voordeel is voor astmapatiënten.
  • Er zijn geen chapewerken nodig, het beton kan op de oude ondergrond gegoten worden.
  • Betonvloeren kunnen snel geplaatst worden.
  • Deze vloeren zijn zeer duurzaam, ze kunnen tientallen jaren meegaan.

Aandachtspunten

  • Betonvloeren kunnen na verloop van tijd dof worden op de plaatsen waar je veel loopt. Om dit te verhelpen bestaan er middelen die het beton terug doen glanzen.
  • Betonvloeren kunnen niet tegen vetvlekken en een aantal zuren. De vetvlekken zijn gedeeltelijk te voorkomen door de vloer met een beschermingslaag af te werken. Deze laag moet om de paar jaar vernieuwd worden.
    Deze 2 aandachtspunten kunnen vlot door SMIT bedrijfsvloeren aangepakt worden.

Schoonmaken is makkelijk!

Onze Barefoot betonvloeren worden best onderhouden met een wekelijkse schoonmaakbeurt met natuurlijke zeep en zo nu en dan eens met schoonmaakazijn. Nooit met javel, dit zorgt voor onherstelbare schade.

Vraag vrijblijvend informatie aan

Wilt u een woonbeton vloer die met vakmanschap gegoten is door een bedrijf met jaren ervaring hierin? Of wenst u een vrijblijvende offerte voor zo’n vloer? Contacteer dan gauw SMIT bedrijfsvloeren via onderstaand formulier of geef ons een belletje. Wij helpen u met plezier.